View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0009876New issuesVehiclespublic2018-06-22 18:58
ReporterTheMrDadoszAssigned To 
PrioritylowSeveritytweakReproducibilityalways
Status newResolutionopen 
Summary0009876: getVehicleComponents returns only default components
Description

getVehicleComponents never returns new components added by custom vehicle model. You can set position and rotation by setVehicleComponentPosition and setVehicleComponentRotation, but you have to know their names from .dff file.

Steps To Reproduce
  1. replace vehicle model to one of these: https://gtaforums.com/topic/715842-wiprel-original-san-andreas-vehicles-adapted-to-imvehft/
  2. use getVehicleComponents
TagsNo tags attached.

Activities

TheMrDadosz

2018-06-15 00:00

viewer   ~~0026557

I tested it and:

  1. spawn admiral
  2. replace admiral model from https://gtaforums.com/topic/715842-wiprel-original-san-andreas-vehicles-adapted-to-imvehft/
  3. use first example from https://wiki.multitheftauto.com/wiki/GetVehicleComponents
    it will return only default components
  4. reconnect
  5. use first example from https://wiki.multitheftauto.com/wiki/GetVehicleComponents
    it will return new components

or:

  1. spawn admiral
  2. replace admiral model from https://gtaforums.com/topic/715842-wiprel-original-san-andreas-vehicles-adapted-to-imvehft/
  3. reconnect
  4. use first example from https://wiki.multitheftauto.com/wiki/GetVehicleComponents
    it will return new components
  5. stop resource with admiral model
  6. use first example from https://wiki.multitheftauto.com/wiki/GetVehicleComponents
    it will return new components, but some of them aren't exist anymore

MrTasty

2018-06-22 18:58

viewer   ~~0026565

From my experience from a few months back, I believe component names are cached per vehicle element, so you need to either stream in again, reconnect or destroy and spawn a new vehicle after replacing the model

Issue History

Date Modified Username Field Change